[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره كنفرانس :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: برقراري ارتباط :: راهنماي پايگاه ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره کنفرانس::
سازمان کنفرانس::
برگزارکنندگان و حامیان::
شرکت در کنفرانس::
ارسال مقاله::
برنامه‌های جانبی::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای جزیره بوموسی

دهشیری ابوالقاسم مظفری،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی بین بندرلنگه در ایران و دبی در امارات متحده عربی قرار دارند  به دلیل قرار گرفتن عمیق ترین نقطه خلیج فارس در میانه این سه جزیره دارای ارزش استراتژیک هستند، زیرا کشتی های تجاری و نفت کش برای وارد شدن به خلیج فارس و خارج شدن از آن بایستی از این محل عبور کنند. به همین دلیل سالها در دست قدرت دریایی جهان، یعنی بریتانیا بوده و این کشور تا سال ۱۹۷۱ توانست آن را حفظ کند. اما در دهه ۱۹۵۰ میلادی بین سال های ۱۹۵۷-۱۹۵۸ دیگر قدرت ای دریایی جهان و در وهله اول امریکا، تصمیم گرفتند که ایران به عنوان یک کشور جایگزین، مسئولیت امنیت خلیج فارس را برعهده بگیرد و زمینه را برای ایجاد اوپک فراهم کنند. لذا در دهه ۱۹۷۰ میلادی تصمیم گرفته شد که اختلافات تاریخی و سیاسی کشورهاََی حوزه خلیج فارس در وهله نخست ایران و  بحرین حل شود لذا بحرین با برگزاری رفراندوم مستقل شد  و قدرت های جهانی نیز سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی را با حرکت نیروی دریایی ایران در دست گرفتند. همزمان با استقرار نیروهای ایران در این جزایر، بریتانیا نیز طبق شرایط مندرج در منشور آتلانتیک ملزم بود ۲۵ سال پس از خاتمه جنگ دوم جهانی تمام نیروهای خود را از شرق کانال سوئز تا اقیانوس هند فرابخواند. لذا این کشور پس از ۲۰۰ سال در سال ۱۹۷۱ حوزه خلیج فارس را ترک کرد و جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به ایران بازگشت. در این نوشتار به شیوه توصیفی، تحلیلی سعی شده تا اهمیت و جایگاه ویژه جزایر تنب بزگ، تنب کوچک و بوموسی برای ایران بیان گردد.
 
دکتر سعیده فخاری، دکتر مهری اکبری، دانشجو لیلا زارع،
جلد ۱، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده

اکوپارک، به‌عنوان ذخایر سبز زمین‌های شهر، نقش مهمی در توسعه پایدار شهرها ایفا می کنند. آنها با مجموعه‌ای جامع از اقدامات پایدار مانند گونه‌های گیاهی دوستدار محیط زیست، کاهش تولید زباله از طریق بازیافت در محیط، استفاده از انرژی پاک و مصالح محلی، اولویت در توسعه حمل‌ونقل عمومی، پیاده‌روها و مسیرهای دوچرخه‌سواری در مقایسه با پارک‌های معمولی محله، قدرت بالایی در ایجاد تعادل اکولوژیکی در مناطق شهری دارند. در راستای حفظ و لزوم طراحی محیط زیست، پیوند دوباره انسان و طبیعت، آشنایی با فرآیند های موجود در طبیعت (مانند فرآیند های زیستی) و هماهنگی میان ساختارهای طبیعی و انسان ساخت در سال های اخیر مورد توجه قرارگرفته است. بنابراین این پژوهش به بررسی امکان سنجی ایجاد اکوپارک در جزیره بوموسی در خلیج فارس پرداخته است. روش پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی می باشد. معیارهای پایداری محیط زیست، پایداری اجتماعی-اقتصادی،ارتقا سطح فرهنگی و آموزش و پایداری طراحی کالبدی و اکولوژیکی جهت امکان سنجی اکوپارک مورداستفاده قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد جزیره بوموسی امان ایجاد اکوپارک را در حال حاضر ندارد. ممکن است در سالهای آتی این امکان محقق گردد.
 

صفحه 1 از 1     

همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی خلیج فارس (با تاکید بر جزایر بوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ) The National Conference on Sustainable Development of the Iranian Islands in the Persian Gulf (Bomusa, Greater Tunb, and Lesser Tunb)
Persian site map - English site map - Created in 1.46 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4704