vحاکمیت ایران بر جزایر سهگانه بوموسو (ابوموسی)، تنب بزرگو تنب کوچکریشه در دورههای پادشاهی هخامنشی، اشکانیو ساسانیدارد. در این دوران، نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج پارسو جزایر آن حاکم بود.گردشگری نیز به عنوان یکی از پویاترین فعالیتهای اقتصادی عصر حاضر، نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا میکند. خلیج فارس به عنوان یکی از جاذبه های توریستی و یک نگین درخشان برای توسعه پایدار کشور، پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد. با توجه به هدف عمده گردشگریکه تولید درآمد و جذب سرمایه برای منطقه است، نقش راهبردی و کلیدی گردشگریدر توسعه منطقهای نمایان میگردد. جزایر سهگانه ایرانی خلیج فارسبا قابلیت بالای خود میتوانند زمینه های توسعه گردشگریپایدار را فراهم آورند. به طور کلی، هدف از این پژوهش بررسی و شناسایی پتانسیلهای طبیعی و فرهنگی و تاریخی جزایر سه گانه خلیج فارس است و برای برنامهریزی و توسعه آتی گردشگری آنها راهکارهایی ارائه گردیده است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع، توصیفی ـ تحلیلی و پیمایشی بوده و از منابع کتابخانهای ـ اسنادی استفاده شده است. همچنین، جهت درک بهتر مفاهیم از مدلSWOTاستفاده گردیده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد که جزایر مورد مطالعه قابلیت جذب بالای گردشگری را دارا است که لازم است برای پیشبرد اهداف مورد نظر تمهیداتی در این زمینه صورت پذیرد.
Masoumi J. (2025). Opportunities and Challenges of Sustainable Tourism Development in the Three Iranian Islands of the Persian Gulf (Boumosa, Greater Tunb and Lesser Tunb). 3. 1(1), URL: http://igapg.khu.ac.ir/article-1-31-fa.html
معصومی جواد. فرصتها و چالشهای توسعه گردشگری پایدار در جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس (بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک) 1 1403; 1 (1)