[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره كنفرانس :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: برقراري ارتباط :: راهنماي پايگاه ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره کنفرانس::
سازمان کنفرانس::
برگزارکنندگان و حامیان::
شرکت در کنفرانس::
ارسال مقاله::
برنامه‌های جانبی::
برقراری ارتباط::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 1، شماره 1 - ( مجموعه مقالات همایش ملی توسعه پایدار جزایر ایرانی خایج فارس 1403 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرتغییر اقلیم بر چشم انداز آینده جزایر خلیج فارس
زهرا حجازی زاده* 1، علیرضا کربلایی دریی2
1- دانشگاه خوارزمی ، hedjazizadeh@yahoo.com
2- دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (42 مشاهده)
در این مقاله ابتدا به شرایط جغرافیایی و زمین شناسی منطقه مورد مطالعه پرداخته شده است و ضمن اشاره به زمین شناسی دو حوضه عمان و خلیج فارس طی ادوار مختلف به زیر ساخت و علت تشکیل جزایر پرداخته شد. سپس با تاکید بر اقلیم منطقه به ویژه جزایر خلیج فارس در دوران های مختلف با استناد بر نظریه ی میلانکوویچ و با توجه به نوسانات مدار میل در طی ادوار گوناگون و جابه جایی سه مولفه ی تاثیر گذار اقلیمی (PV، STHP، ITCZ) شواهد تاریخ تمدن ایران زمین و تمرکز پایتخت ها نزدیک خلیج فارس (فارس،‌کرمان و سیستان) و توجه سلاطین بر خلیح فارس و اسکان آنها در قسمت های جنوبی کشور و تاثیر پذیری از هوای مرطوب جنوب اشاراتی داشته است. امروزه با توجه به گرم شدن کره زمین می توان به این نتیجه رسید که مولفه ی مرکز همگرایی درون حاره (ITCZ) از حد نرمال خود با توجه به تغییرات اقلیمی و تغییرات نامحسوس در انحراف محور زمین  موقعیت جنوب را با توجه به دیرینه اش که شرایط خاصی از نظر ریزش های جوی و وجود شواهد از جمله جنگل های حرا  و مانگرو، وجود چشمه های آب شیرین و کشت زار های همیشه سبز جزیره ابوموسی و نیز تاریخچه تاریخ اسکان سلاطین ایران در اطراف منطقه حتی استعمارگران در جزایر منطقه دال بر شرایط وجود اقلیمی خاص بوده است. که درجه راحتی انسان را تامین می کرده است. با توجه به چرخه اقلیمی میلانکوویچ بعد از هزاران سال مجدد این چرخه تکرار شده و  بتدریج استان های سواحل جنوبی کشور،  بارندگی های قابل توجهی نسبت به سال های گذشته داشته اند و فعالیت کمفشار سودان به صورت تناوبی نیز مشاهده شده است. در این مقاله ابتدا به شرایط جغرافیایی و زمین شناسی منطقه مورد مطالعه پرداخته شده است و ضمن اشاره به زمین شناسی دو حوضه عمان و خلیج فارس طی ادوار مختلف به زیر ساخت و علت تشکیل جزایر پرداخته شد. سپس با تاکید بر اقلیم منطقه به ویژه جزایر خلیج فارس در دوران های مختلف با استناد بر نظریه ی میلانکوویچ و با توجه به نوسانات مدار میل در طی ادوار گوناگون و جابه جایی سه مولفه ی تاثیر گذار اقلیمی (PV، STHP، ITCZ) شواهد تاریخ تمدن ایران زمین و تمرکز پایتخت ها نزدیک خلیج فارس (فارس،‌کرمان و سیستان) و توجه سلاطین بر خلیح فارس و اسکان آنها در قسمت های جنوبی کشور و تاثیر پذیری از هوای مرطوب جنوب اشاراتی داشته است. امروزه با توجه به گرم شدن کره زمین می توان به این نتیجه رسید که مولفه ی مرکز همگرایی درون حاره (ITCZ) از حد نرمال خود با توجه به تغییرات اقلیمی و تغییرات نامحسوس در انحراف محور زمین  موقعیت جنوب را با توجه به دیرینه اش که شرایط خاصی از نظر ریزش های جوی و وجود شواهد از جمله جنگل های حرا  و مانگرو، وجود چشمه های آب شیرین و کشت زار های همیشه سبز جزیره ابوموسی و نیز تاریخچه تاریخ اسکان سلاطین ایران در اطراف منطقه حتی استعمارگران در جزایر منطقه دال بر شرایط وجود اقلیمی خاص بوده است. که درجه راحتی انسان را تامین می کرده است. با توجه به چرخه اقلیمی میلانکوویچ بعد از هزاران سال مجدد این چرخه تکرار شده و  بتدریج استان های سواحل جنوبی کشور، دارای بارندگی های قابل توجهی نسبت به سال های گذشته داشته اند و فعالیت کمفشار سودان به صورت تناوبی نیز مشاهده شده است.
 
واژه‌های کلیدی: تغییرات اقلیمی، تئوری میلانکوویچ، کمفشار سودان، ‌جزایر سه گانه، تمرکزتمدنی
متن کامل [PDF 1179 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1403/9/29 | پذیرش: 1403/11/15 | انتشار: 1403/11/10
* نشانی نویسنده مسئول: hedjazizadeh@yahoo.com
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hedjazizadeh Z, karbalaee A. (2025). The Impact of Climate Change on the Future Landscape of the Persian Gulf. 3. 1(1),
URL: http://igapg.khu.ac.ir/article-1-54-fa.html

حجازی زاده زهرا، کربلایی دریی علیرضا. اثرتغییر اقلیم بر چشم انداز آینده جزایر خلیج فارس 1 1403; 1 (1)

URL: http://igapg.khu.ac.ir/article-1-54-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 1، شماره 1 - ( مجموعه مقالات همایش ملی توسعه پایدار جزایر ایرانی خایج فارس 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
همایش ملی توسعه پایدار از پنجره جزایر ایرانی خلیج فارس (با تاکید بر جزایر بوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ) The National Conference on Sustainable Development of the Iranian Islands in the Persian Gulf (Bomusa, Greater Tunb, and Lesser Tunb)
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4656